Project Description

uitbreiding Willem van der Voetstraat

“Verhuizen of toch verbouwen?” is een afweging die wat mij betreft wat vaker gemaakt zou mogen worden, als de plek eigenlijk goed bevalt maar wanneer de woning wat gaat knellen. Niet zelden is het mogelijk om een in de loop der jaren ontstane onhandige indeling met een meer of minder ingreep om te zetten naar een eigentijdse en passende leefruimte. Zelfs als het gaat om een “rijtjeswoning” zoals hier.

Met het verhogen van het dak en een een beperkte uitbreiding aan de achterzijde blijf ik hier mooi binnen de bestemmingsplanvoorschriften, maar wordt de ruimte in de woning bijna verdubbeld. Door de achterpui bijna volledig mobiel te maken is er bij mooi weer een prachtige uitloop van de woonruimte op het terras.
Dat de uitvoering daarbij niet in obligaat baksteen is gekozen maakt de woning duurzamer en eigentijds passend.

“We hebben geen moment hoeven wennen!”, dat hoor ik graag van mijn opdrachtgevers.

Meer weten? Neem contact op!